HEIA FILMPRODUKTION

Norwegian filmproduction

Helten fra HEIA

Helten fra HEIA var opprinnelig en filmide som skulle hete Heltene fra HEIA. Denne ideen var bygd på inspirasjon fra filmen og historien "Heltene fra Telemark". Filmens handling gikk ut på å følge 4 unge soldater som oppererte for hjemmefronten under 2.verdenskrig. Filmen ble påbegynt, men aldri ferdig innspilt. 

 Senere fikk gutta ideen om å bruke ideen til en kortfilm. I historien følger vi Hans Orebakken som med sin kamerat Ola Plassen bevokter en post. Ola dør under et oppdrag og Hans tar hevn med å blåse tyskernes bunker med tungtvann i luften. Her endte den første filmen, men gutta var ivrige og laget en oppfølger et halvt år senere. Denne gangen skulle Hans Orebakken hente et brev som besto av viktig informasjon om våpen til tyskerne. Men tyskerne visste nå om Hans og en tysk spion var sendt ut for å drepe han.

 Det var også planlagt å lage en tredje og siste film om Helten fra Heia. I denne filmen skulle alt ende, og planen til gutta var at Hans Orebakken skulle dø og skrive seg inn i historiebøkene. Men nye ideer og prosjekter ble til i stedet.

 

SE FILMENE HER!

 

 

Helten fra HEIA

2Wlqyu-fxak


 

Helten fra HEIA 2

  Wne1LBcpRXI