HEIA FILMPRODUKTION

Norwegian filmproduction

OVERSIKT over forskellige produksjoner

2015 - Cryptozoomysteriet - status: pre-production - Ny kinofilm 

 

2012 - Harde Strenger - Første kinofilm - blandt topp 10 til folkets Amanda - spilletid ca 90 minutter. Sett av over 1200 på Bø Kino. 

2010 - De 2 "GODE" Naboer: Over stokk og stein - kortfilm på 10 min

2010 - De 2 "GODE" Naboer: Kabelkrigen -kortfilm på 10 min

2009 - Heia Television presenterer: Filmavisen 1944 - underholdningsmagasin på ca 10 min

2009 - Heia Television - Høstfesten 2009 - underholdningsmagasin på ca 10 min

2009 - Dickie Dick Dickens og dødmannstjernets hemmelighet - spillefilm på 54 minutter

2009 - De 2 "GODE" Naboer: Naboer på glattføre - kortfilm på 10 min

2008 - Dicke Dick Dickens THE MOVIE -spillefilm på 25 minutter

2007 - Helten fra Heia 2 - kortfilm på 10 min

2007 - Never alone - kortfilm ca 7 min

2007 - Gullfisken - spillefilm ca 25 minutter - vist på UKM

2007 - Helten fra Heia - kortfilm på 10 minutter

2007 - Dickie Dick Dickens og mysteriet om den gyldne bibel - kortfilm på 10 min

2006 - Psykopaten 2 - kortfilm på ca 15 min

2006 -Dickie Dick Dickens - kortfilm ca 10 min

2006 - Psykopaten - kortfilm på ca 6 min

2006 - Willy og Billy reiser tilbake i tid - spillefilm på ca 30 minutter

2005 - Olsenbanden Heia jr. og mysteriet om lykkebo - spillefilm på ca 15 minutter

 

 

HEIA FILMPRODUKTION - 8 år med gode ideer!

 

Det hele begynte i det herrens år 2005. Alle gutta gikk i 4H og hadde "På scenen" som oppgave. Vi hadde tidligere stått sammen på scenen som Olsenbanden. Christoffer som "Egon", Torgeir som "Benny" og Sondre som "Kjell". Året før vant også gutta en look a like konkurranse i Skien. Dermed ville gutta lage sin egen Olsenbanden-film. Filmen fikk tittelen "OLSENBANDEN HEIA JR. OG MYSTERIET OM LYKKEBO". Filmen ble innspilt på 2 dager og ble en total katastrofe. Filmen ble siden aldri redigert og har forsvunnet i årenes løp.

---------------------

Sommeren 2006 forsøkte gutta å lage filmen "WILLY & BILLY - REISEN TILBAKE I TID". En historie som ble bygget på en sketsj gutta hadde året før. Filmen ble ferdig innspilt, men mangel på variasjon og lite action skrinla prosjektet. Likevel var ikke alt håp ute. Gutta begynte å leike seg med impro foran kamera, noe som stadig er blitt brukt de siste årene. Det går ut på at det hele starter med en ide, også jobber vi utifra hvordan vi spiller foran kamera.

--------------------- 

Den virkelige STORE produksjonen ble satt igang i 2007, da Torgeir hadde skrevet et manus kalt: "GULLFISKEN". Det var en lignende versjon av sagnet om Selma i seljordsvannet, bare at dette var en legendarisk gullfisk i svalbjørgtjønna, som forøvrig er et vann oppe på Roheimheia. Gutta meldte seg på UKM og for første gang, kunne andre enn Heier'ær se filmene våre. 

 ---------------------

Siden har gutta hatt opptil 2 til 3 produksjoner i året og den siste STORE produksjonen var "DICKIE DICK DICKENS OG DØDMANNSTJERNETS HEMMELIGHET". Den finnes i 2 versjoner, som miniserie på youtube og som spillefilm som enda ikke er offentliggjort.

 Bilde er fra prosjektet "GUTTA PÅ SKAUEN" som var et forsøk på å fornorske den amerikanske suksessen "JACKASS" fra MTV.

                                                 

August 2010 fikk Torgeir telefon fra Varden, som hadde lagt merke til Heia Filmproduktion på nett. Torgeir og Christoffer stilte opp til intervju og annonserte at gutta hadde store planer. Samme høsten satte nemlig Torgier i gang med et manusskript til en gangsterkomedie som fikk navnet  Harde Strenger. På Romerike folkehøgskole møtte han Magne Håheim som selv drev med filmproduksjon og hadde denne sommeren laget en pilot for en tv-serie kalt "Vi i Hornindal". Magne og Torgeir satt seg ned og skrev manuset ferdig i januar 2011. Filmen fikk sponsorstøtte fra Frifond, Bø kommune og Bø Sparebank. 

--------------------- 

1. juli 2011 begynte innspillingen av den halvannentime lange spillefilmen Harde Strenger. Et omfattende prosjekt som skulle filmes på bare 10 dager. Det virket umulig de første dagene, men etterhvert som gjengen ble mer og mer vandt til å samarbeide gikk de fleste scenene glatt. Folk sto på og vi ble ferdige i tide. Filmen hadde premiere 25.Februar 2012 og ble sett av mer en 1175 personer på Bø Kino. Filmen ble også nominert til Folkets Amanda og ble blandt de 10 mest stemte.

--------------------- 

 Harde Strenger ble debuten til Heia Filmproduktion på kino. Alle i Bø har hørt om filmen og flere har fått et forhold til den. Artig at det hele begynte med 3 gutter på 12 og 13 som slo igjennom som Olsenbanden på en liten scene på Heia. 

--------------------- 

Heia Filmproduktion har siden 2005 laget amatørfilmer og vært en stor kreativ læringsprosses for oss gutta. Nå som alle er over 20, har de hver tatt sine steg ut i livet. Torgeir bor i Oslo og jobber stadig vekk med nye filmprosjekter, Christoffer går folkehøgskole i Hønefoss å driver med taekwondo på fulltid og Sondre er straks ferdig utdannet elektrikker. Tiden i Heia Filmproduktion har vært med å formet mye av tenårene våre og betyr en hel del for vårt kameratskap. Harde Strenger skulle bli det siste fra Heia Filmproduktion, men likevel kan det dukke opp kortfilmer og andre nyheter via gruppen. : )

 

 Sondre, Torgeir og Christoffer brukte mye av sin barndom og oppvekst både på scenen sammen og på film. Nå går guttene hver sin veg. Tiden i Heia Filmproduktion betyr mye for gutta.

 

TORGEIR - THE DIRECTOR

Navn: Torgeir Hegna

Født: 25.August 1991

Torgeir har alltid hatt en sterk trang til å underholde. Da han fikk sitt første filmkamera til konfirmasjon, slo han virkelig til med å lage filmer. Det finnes ikke en sjanger Torgeir ikke har laget. Alt fra animasjonsfilmer, krigsfilmer, grøssere, fantasi, krim, komeide, action, musikkvideoer og dokumentarer. I tillegg til å ha vært regissør i Heia Filmproduktion´s filmer, har Torgeir også satt opp revyen "Herifrå te Nav" i 2010. Her ble han kjent som Fritjof (bilde under)

 

  Torgeir utdanner seg videre innen underholdningsbransjen, og bor i Oslo.

 

 

         

 

CHRISTOFFER - THE ARTIST

 Navn: Kjell Christoffer Kirkevold

 Født: 04.Desember 1991

Christoffer har alltid energien på plass og lekeslåss gjerne om det skulle være nødvendig. Han er alltid full av ideer og sier som regel aldri nei til ting. Doffer´n er musikkentusiast og er heftig god på gitaren. Det går som regel ikke et filmmøte hvor Christoffer ikke klimprer på gitaren. 

Christoffer er en aktiv gutt med mye adrenalin. Han liker klatring, kampsport og ekstremsport generellt. Selv om han kan virke gæærn og svært innpåsliten til tider, har Christoffer et stort hjerte og er veldig omteksom ovenfor venner. Han vil alltid andre godt. 

Christoffer bor i Hønefoss og driver med teakwondo på heltid.

 

            

                       

 

 

SONDRE - THE HANDYMAN

 

Navn: Sondre Halstensgård

Født: 16.Juni 1992

Sondre er "pikenes jens". Med sitt sjarmerende smil og sin smittsome latter er det alltid like gøy å være med på settet med Sondre. Hans kreative og geniale løsninger på ting, er en genial egenskap som få andre har. Sondre jobber 100 % når det kommer til prosjekter. Jenter liker handymenn, ALLE liker Sondre.

 Sondre utdanner seg som elektriker og liker å leke med ting som kan kortslutte eller i værste fall eksplodere. Med Sondre med på laget, vinner man som regel bestandig.